Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

image-148274-DSC02559.jpg?1435571471817
Πολλές οι πόρτες της γνώσης του
Και όλες ορθάνοικτες.
Κάθε μια θα σε οδηγήσει
Σ΄ ένα μονοπάτι ξέχωρο
Στο χέρι σου προσφέρονται  όλα τα κλειδιά
Μα συ θα αποφασίσεις
Ποια μονοπάτια θα διαβείς
Και πού τελικά θα φτάσεις
Μικρέ μας Άγγελε.


Νικώντας έτσι τον εγωισμό σου
Μικρέ μας Άγγελε
Το δρόμο για την Ιθάκη σου
Στα σίγουρα θα τον βρεις.


Κοινωνικοποίηση
Η μετάβαση του παιδιού από την Οικογένεια στην Ευρύτερη κοινωνία του Σχολείου πραγματοποιείται με υπευθυνότητα, με πλήρη στήριξη και με σεβασμό της προσωπικότητας και των αναγκών του κάθε παιδιού. Νιώθοντας έτσι ασφάλεια και οικειότητα, το παιδί δημιουργεί δυνατές σχέσεις εμπιστοσύνης, φιλίας και συντροφικότητας με τους συμμαθητές του, αλλά και με τους παιδαγωγούς του.

Αυτογνωσία - Αυτονομία
Γνωρίζουμε το σώμα μας, αναγνωρίζουμε και ταυτοποιούμε τα συναισθήματά μας. Καλλιεργούμε τα ταλέντα μας βήμα-βήμα, σκαλί-σκαλί. Αποκτούμε αυτονομία και αντικρίζουμε τον εαυτό μας, έτσι όπως είναι. Με τα ελαττώματα και τα προτερήματά του.

Καλλιέργεια της Σκέψης - Ανάπτυξη προσωπικότητας
Το να πορεύεσαι στη ζωή παράλληλα με το πλήθος μπορεί να είναι εύκολο, μα το να διατηρείς τη μοναδικότητά σου είναι μία διαδικασία που θα σε ανταμείψει.

Μαζί θα μάθουμε, μικρέ μου Άγγελε, να κάνουμε τις επιλογές μας, βασιζόμενοι όχι στο πλήθος, μα στα δικά μας αισθήματα, τις δικές μας αξίες και τις δικές μας ανάγκες. Να ’μαστε δηλαδή μοναδικοί. Να μη κινούμαστε σαν μαριονέτες. Μα να χαράζουμε το δικό μας δρόμο.
Οι Παιδαγωγοί
To teach is to touch a life forever
Έχοντας αυτή τη σκέψη πάντα στο μυαλό μας, αντιμετωπίζουμε την εκπαίδευση των παιδιών.
Με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ειλικρίνεια. Γιατί τον κόσμο του Αύριο οφείλουμε να τον σεβόμαστε, να τον φροντίζουμε, να τον στηρίζουμε και να τον θαυμάζουμε!

Αντίληψη
Με τη διαδικασία της παρατήρησης και τη βοήθεια της εμπειρίας, μαθαίνουμε να κατανοούμε, να αξιολογούμε και να αξιοποιούμε, ανάλογα με τα δεδομένα και τα ερεθίσματα που προέρχονται από το περιβάλλον μας, και τελικά να δρούμε πολλές φορές όχι με τον προφανή τρόπο, ανακαλύπτοντας έτσι καινούργιες χρήσεις αντικειμένων και διαφορετικές διαστάσεις των πραγμάτων. Εμπρός λοιπόν, μικρέ μας Άγγελε, έλα να Εξερευνήσουμε μαζί τον κόσμο μας και να ξετρυπώσουμε τους κρυμμένους θησαυρούς του.

Βιωματική Μάθηση
Συμμετέχουμε ενεργά μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων (παιχνίδι, συζήτηση, αναπαράσταση κ.τ.λ.), ώστε η γνώση να ξεπηδά αβίαστα από την εμπειρία της δράσης ή της καθημερινής ζωής του παιδιού.